Sisaruet

Sisaruet -naiskuoro perustettiin tammikuussa 2015 Joensuuhun. (Yllä oleva kuva: Johanna Turunen, kevät 2017, Arkijumalattaret. Taulut myös Johanna Turusen.) Kuoroa johtaa MuM Tellu Turkka, säveltäjä-muusikko-pedagogi, joka on tehnyt pitkän uran uuden kuoromusiikin säveltäjänä ja kouluttajana.

Tässä kuorossa hyvin monenlaiset lahjat tulevat käyttöön. Perinteinen kuoromuodostelma on meille harvinainen. Esiintymisasut vaihtelevat joka esityksessä. Useimmiten rakennamme teemapohjalta liikkuvan kuoroteoksen. Ohjelmistossa on kansanmusiikkipohjaista uudempaa kuoromusiikkia, vanhaa iskelmää, balladeja, välillä esiinnymme bändin kanssa, välillä ilman. Välillä soitamme rumpuja, nokkahuiluja, mitä mihinkin esitykseen tarvitaan. Laulujen aihepiirit käsittelevät naisen elämän kirjavia vaiheita monelta kantilta, vuoroin naurun- tai itkunkyynel silmäkulmassa. Tähän mennessä tehtyjä esityksiä:

-Pyjamakiertue (tuutulaluluja vanhainkoteihin syksyllä 2015)

-Kuu paistaa (Taidemuseo Onnissa marraskuussa 2016, Kalmokuoro lauloi Mama Kaberin johdolla kummitusjuttuja)

-Arkijumalattaret (Taidekeskus Ahjossa toukokuussa 2017, Johanna Westersundin Arkijumalattaret + muita lauluja)

-Tuhmien laulujen tuokio (Taidemuseo Onnissa Taiteiden yönä 2017 Herr Doktor Ernst Woipion johdolla, ja TIETENKIN juuri tuhmat laulut esitetään kuorokaavuissa ja tiukassa muodostelmassa. Hihassa on piilossa muoviset nokkahuilut….)

-Luurankonainen -tummia tarinoita rakkaudesta (yhdessä teatteri Vääräpyörän ja Hiien hurtta-yhtyeen kanssa Pakkahuoneelle) Tässä alla treenataan rummuttamista. A-puolen surullisten ja epäoikeudenmukaisten tarinoiden suru itkettiin Satu Niskasen itkuvirren myötä yhdessä ja surumarssi muuttui kiivaaksi polskaksi, joka päättyi katharttiseen rummutukseen. B-puolella kuultiin rakkaustarinoita sekä jumalaisista että arkisista näkökulmista. Pari Jumalaa vieraili keinuttamassa Iiris Brockea Jumalten viinijuhliin!

kuva: Tellun kännykkäkamera..

kuva: Karoliina Kolehmainen

kuva: Karoliina Kolehmainen

Kuorosta kiinnostuneille:

Ihan aloittelijalle tämä kuoro ei enää sovi, sillä sen verran pitkä loikka ollaan jo harpattu seitsemän vuoden aikana. Nuotinlukutaidosta on hyötyä ja sitä opitaankin, mutta se ei ole välttämätön. Harjoiteltavista lauluista saa stemmakohtaiset harjoitusnauhat dropboxin kautta. Kuoro on yleensä kesät tauolla.

Sisaruet on osa Vääräpyörä ry:tä. Kuoro harjoittelee tiistaisin klo 18-20.10 Joensuun Pakkahuoneella, Rantakatu 2B. Uusia kuorolaisia otetaan muutama aina syys- ja kevätkauden alussa, elo- ja tammikuussa. Kyselyt voi osoittaa: tellu.turkka@gmail.com (Haluan jututtaa ja laulattaa jokaisen uuden tulokkaan etukäteen!)

Kuoroa johtaa MuM Tellu Turkka, säveltäjä-muusikko-pedagogi, joka on tehnyt pitkän uran uuden kuoromusiikin säveltäjänä ja kouluttajana.