Si­be­lius-Aka­te­mian kuo­ro & Tel­lu Turk­ka: Väi­nä­möi­nen ja Luu­ran­ko­nai­nen

Konsertti korvaa Si­be­lius-Aka­te­mian kuo­ron ja Anna-Kai­sa Lie­deksen Ve­si­lin­nun kan­san lau­lu­ja -konsertin. Mikäli olet ostanut lipun peruttuun konserttiin, käy se Sibelius-Akatemian kuoron & Tellu Turkan konserttiin sellaisenaan.
Luurankonainen on vanha islantilainen satu, jonka Turkka kirjoitti kalevalamittaan. Samalla tarinan maisemaksi vaihtui suomalainen luonto ja miespääosaan Väinämöinen. Nuoren Väinämöisen kalareissu saa varsin erikoisen käänteen, kun koukkuun tarttuu kalan sijasta naisen luuranko. Väinämöinen soutaa äkkiä rantaan ja juoksee kotiinsa, mutta luuranko seuraa kolisten perässä. Säikähdyksestä selvittyään Väinämöinen alkaa selvitellä siimaan sotkeutuneita luita ja miettii, kuka tämä nainen on ollut, ja kuinka hän on päätynyt meren pohjaan. Yöllä Väinämöinen näkee ihanan unen rakastavaisista tanssimassa tulen tavalla ja itkee kaihoisasti unissaan. Mutta mitä tekee luurankonainen?
Säveltäjä Tellu Turkka on kerännyt ja tutkinut elämänsä aikana suuren määrän satuja ja säveltänyt niiden pohjalta useamman kuoroteoksen. Tässä konsertissa kuullaan Luurankonaisen tarina kokonaan ja lisäksi saadaan maistiaisia muutamasta muusta sävellyksestä. Näiden lisäksi kuullaan uusia, ennenkuulemattomia lauluja ja kuorolaisten yhdessä luomia äänimaisemia ja improvisaatioita.
Esiintyjät
Sibelius-Akatemian kuoro
Tellu Turkka, kuoronjohto
Si­be­lius-Aka­te­mian kuo­ro & Tel­lu Turk­ka: Väi­nä­möi­nen ja Luu­ran­ko­nai­nen
1.4.2023 klo 18–19
Musiikkitalo, Organo
Liput: 6,50–18 €
Osta liput: https://bit.ly/3xIUV5D
Lue lisää konsertista: https://bit.ly/3ExyAvC
Kuva: Karoliina Gavrilov / Tellu Turkka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *