Minä laulan! -kurssi 11.-12.11.2023 Tampereella

Minä laulan!

Mistä ääni tulee? Missä se soi?
Voisinko minäkin kelkettää ja kyylata?

Tutkitaan näitä kysymyksiä yhdessä. Rentoutetaan kehot ja lähdetään etsimään äänen äärirajoja niin horisontaalisella sointilinjalla, kuin vertikaalisella. Ai mitä ne on? No, horisontaalinen linja kulkee nimensä mukaisesti vaakatasossa ja määrittelee äänen soinnin edestä taakse, nasaalista kumisevaan. Vertikaalinen, eli pystysuora linja taas määrittää, kuinka paljon ääni soi kehossa. Liikutellaan siis yhdessä ääntä ja soitetaan kehoja. Sitten kuulostellaan, mitä tapahtuu, kun lisätään ääneen ilmaa, tai vähennetään sitä. Näiden kolmen yhdistelmistä löytyy valtava kirjo värejä ja sävyjä ja itseasiassa useampia kansanomaisia laulutekniikoita..

Ja sitten vain otetaan nämä värit ja sävyt heti käyttöön ja lauletaan sydämen kyllyydestä!
Tuon mukanani kassillisen lauluja ja improvisaatiomuotoja, joilla voimme leikkiä ja sukellella äänimeressä kuin delfiinilauma liikkuen milloin rauhasta riemuun, tai hulvattomasta hartaaseen!

Kurssin aikataulu on la 10-17 ja su 10-15.
Kurssin hinta on 150€.
Kurssipaikka: Kulttuurikeskus Uulun sali
Kulttuurikeskus Uulu löytyy PMK:n talosta Tammelasta osoitteesta Erkkilänkatu 11, 33100 Tampere. Tilat sijaitsevat talon neljännessä kerroksessa, kulku tiloihin tapahtuu Peltokadun puolelta C-rapun portaita pitkin.
Kyselyt: tellu.turkka@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *